Van (werk)druk naar meer geluk

Possible verzorgt opleidingen voor mensen uit alle lagen van het bedrijfsleven. Dankzij onze trainingen ontmoeten we veel mensen en krijgen wij een kijkje in de keuken van veel diverse cursisten. Een onderwerp dat bij iedereen leeft en elke training lijkt terug te komen is ‘tijd’. We komen tijd te kort, de tijd vliegt en we hebben geen tijd meer over. Geen tijd voor ons gezin, het werk en zeker geen tijd voor ontspanning.

Waarom een nieuwe opleiding?

Het gebrek aan tijd zorgt bij veel mensen voor stress. Volgens het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid is stress beroepsziekte nummer 1.
Onderzoeksinstituut TNO, het CBS en ArboNed leren ons het volgende over ziekteverzuim:

  • In totaal hebben werkgevers 11,5 miljard aan loondoorbetalingskosten per jaar(*1)
  • 42% van het verzuim is gerelateerd aan psychische klachten. 74% hiervan is stress-gerelateerd, zoals overspannenheid en burn-out(*2)
  • 3 miljoen Nederlandse werknemers geven aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress(*3)
  • De werkzame beroepsbevolking bestaat april 2018 uit 8,7 miljoen mensen(*4)

 

Stress kost ons elk jaar 3,6 miljard aan loondoorbetaling. Daarnaast heeft stress ook nadelige effecten voor je gezondheid en het persoonlijke geluk. Veel mensen streven naar ‘gelukkig zijn’ en gelukkige werknemers blijken ook nog eens productiever(*5). Voor ons als opleider genoeg reden om een steentje bij te dragen.

Je kunt bij ons al een Coachingstraject volgen en we bieden natuurlijk trainingen voor Persoonlijke Effectiviteit & Timemanagement, waarbij ook veel gesproken wordt over duurzaamheid. In deze nieuwe opleiding voegen we elementen uit deze trajecten samen.

Wat gaan we doen?

We starten de training met een 0-meting en eindigen met je persoonlijke toekomstplan. Daartussen leer je je lichaam en brein kennen. Je leert de gevolgen van stress te herkennen en we geven je tips hoe je stress kunt voorkomen. Ons doel is dat je na de training meer plezier hebt, minder stress ervaart en een gelukkiger mens wordt.

Hoe gaan we het doen?

We bieden de training aan als open inschrijving. Je kunt je hier inschrijven.

Ook is het mogelijk de training in company te volgen. Bel met 06-300 330 54 of mail naar
info@possible-opleidingen.nl voor meer informatie.

© Agnes Boeijing (www.kantoormeisjes.nl)

(*1)TNO, 2018: www.monitorarbeid.tno.nl
(*2)Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, 2017: www.beroepsziekten.nl
(*3)TNO, 2018: www.monitorarbeid.tno.nl
(*4)CBS, 2018: www.cbs.nl
(*5) MT.nl, 2018: www.mt.nl

We geven graag persoonlijk advies om je te helpen bij je keuze. Vul het contactformulier in of bel met 085-750 02 95.