De onzichtbare kracht

Wat merk je eigenlijk van het facilitair bedrijf binnen jouw organisatie? Deze vraag is voor veel mensen lastig te beantwoorden. De medewerkers van het facilitair bedrijf zijn namelijk vaak onzichtbaar. Zij zorgen, meestal op de achtergrond, dat iedereen zijn werk goed kan doen. En wanneer komen ze in beeld? Juist, als het misgaat.

Je kent het wel. Je moet net die belangrijke klant bellen en de telefoon werkt niet. Of precies op het moment dat je een grote presentatie moet geven, is de wifi traag. Dan hebben we het nog niet eens over een volle parkeergarage of een lege toiletrol. Je kunt vast nog wel andere voorbeelden bedenken van momenten dat je wel aan je facilitaire collega’s denkt

Alles in orde
Het is duidelijk. Zij zijn inderdaad vaak pas zichtbaar als er iets niet klopt. We vinden het blijkbaar normaal dat alles goed geregeld is. Daarom benoemen we het niet eens. Het is goed om stil te staan bij wat een facilitair medewerker allemaal doet. Heb je even? Ze beheren de ruimtes, verzorgen het interne transport, doen brandbeveiliging en energiebeheer, regelen groenvoorziening, parkeerbeheer, catering, technisch onderhoud, repro, schoonmaak en nog veel meer. Kortom, het zijn de professionals die ervoor zorgen dat alles voor jou en je collega’s in orde is. Op die manier kun je doen waar je goed in bent.

Toon begrip
Om dit alles goed te kunnen regelen, hebben ze echter wel jouw steun nodig. Toon dus wat vaker begrip voor de regels die ze toepassen. En laat je facilitaire collega’s vooral merken dat je ziet wat ze doen. Complimenteer ze, ook als ze zo onzichtbaar mogelijk opereren.

Possible leidt met veel plezier facilitaire professionals op. We maken we het samen possible dat iedereen plezierig kan werken!

Ontdek ook of er een possible opleiding of training is die bij jou past. We horen graag jouw mening!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.