Docent in de spotlight: René van den Berg

De opleidingen van possible worden verzorgd door gedreven professionals die meer willen dan alleen kennis overdragen. Ons team wil deelnemers inspireren. Dat doen ze door actuele praktijkkennis te delen die je direct in je dagelijkse werk kunt toepassen. Daarbij staan de eigen ervaringen van deelnemers centraal. Dit keer staat de spot op René van den Berg, die voor ons bouwkundige opleidingen verzorgt.

Wat is je (vak)achtergrond en waarom geef je de facilitaire opleiding?

Mijn achtergrond ligt vooral in de dienstverlenende sector. Ik ben ooit als kok begonnen na een mbo-opleiding. In de jaren die volgden heb ik veel ervaring opgedaan in de horeca en catering. Na verloop van tijd kreeg ik de behoefte om mezelf te ontwikkelen en heb ik in de avonduren Facilitair Management gestudeerd. In de loop der jaren ontdekte ik dat ik mijn kennis en ervaring graag wilde delen met andere mensen. Daarom ben ik nog opleidingen voor trainer, coach en docent gaan doen. Op dit moment volg ik een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Wat moet een deelnemer geleerd hebben als hij of zij de opleidingsruimte uitloopt?

Wat een deelnemer vooral mag meenemen uit de lessen zijn de ervaringen van de andere deelnemers. Deze ervaringen kunnen ze dan, waar nodig, in hun eigen omgeving toepassen. Ik wil ze een andere, nog professionelere, kijk op het vakgebied meegeven.

Wat is het opvallendste dat een deelnemer over jouw aanpak of opleiding gezegd heeft?

Het leukste dat ik meegemaakt heb, is dat een deelnemer mij vertelde dat ik van de, in zijn ogen, saaie stukjes van zijn vakgebied nog iets leuks wist te maken. Normaal viel hij in slaap bij cursussen en nu vertelde hij dat de tijd voorbijgevlogen was. Bovendien kon hij de opgedane kennis goed in zijn werkomgeving toepassen. Dat was erg leuk om te horen.

Ik verzorg graag opleidingen voor possible omdat …

possible de deelnemers en de trainers op een goede manier faciliteert in hun behoeften. De trainingen zijn op een mooie inspirerende locatie en possible staat voor een goede verzorging van de mensen. Zij zorgen dat iedereen krijgt wat hem of haar toekomt en dat cursisten vertrekken als ambassadeurs van possible. Als trainer kan ik mijn ervaringen en kennis overbrengen aan mensen in een prachtig vakgebied, de dienstverlening. Dat doe ik graag en ik word daar heel blij van.

Wil je zelf een van onze facilitaire vakopleiding volgen? Bezoek snel onze opleidingenportal en maak je keuze.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.