Docent in de spotlight: Rens ten Hage

De opleidingen van possible worden verzorgd door gedreven professionals die meer willen dan alleen kennis overdragen. Ons team wil deelnemers inspireren. Dat doen ze door actuele praktijkkennis te delen die je direct in je dagelijkse werk kunt toepassen.


Daarbij staan de eigen ervaringen van deelnemers centraal. Dit keer staat de spot op Rens ten Hagen, die voor ons bouwkundige opleidingen verzorgt.

Wat is je (vak)achtergrond en waarom geef je de bouwkundige opleiding?

Mijn (vak)achtergrond is bouwkunde en dan in het bijzonder architektuur, informatica, bedrijfskunde en didactiek. Ik gebruik bewust de term architektuur omdat dit woord uit het Grieks stamt: Argitekton. Het Grieks kent geen C en ik hou er van de oorsprong te respecteren. In mijn eigen loopbaan heb ik brede ervaring met mijn vakgebied opgedaan bij een architektenbureau, een internationale aannemer en meerdere adviesbureaus. Momenteel werk ik als zelfstandig ondernemer en docent.

Wat moet een deelnemer geleerd hebben als hij of zij de opleidingsruimte uitloopt?

Het klinkt gek, maar een deelnemer hoeft van mij niets geleerd te hebben. Ik vind het veel belangrijker dat deelnemers aan mijn training een goed rugzakje met ervaringen vanuit het bedrijf waar ze werken/werkten meenemen. Daarmee kan ik ze de structuur geven die bouwkunde geeft aan iedereen die met bouwkunde wil werken. Het gaan namelijk niet om de inhoud. Het gaat om de structuur en de samenhang.

Wat is het opvallendste dat een deelnemer over jouw aanpak of opleiding gezegd heeft?

Het allerleukst was letterlijk de opmerking: “… door deze opleiding ben ik anders tegen gebouwen gaan aankijken. Nu heeft alles betekenis gekregen.”

Ik verzorg graag opleidingen voor possible omdat …

​possible mij de kans biedt om mijn eigen kennis, kunde, vaardigheden en ervaringen met mijn deelnemers aan de cursussen/opleidingen/trainingen te delen, waardoor zij ervaren wat bouwkunde is…

Wil je zelf een opleiding van Rens ervaren? Bezoek snel onze opleidingenportal en maak je keuze.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.