Duurzame inzetbaarheid

Het is geen geheim dat we steeds langer moeten doorwerken. Door de verhoging van de pensioenleeftijd zal de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgen. Tegelijkertijd wordt de werkdruk niet minder. Bovendien zorgen economische en technologische ontwikkelingen dat ons werk continu verandert. Hoe blijf je binnen die dynamiek goed en gezond inzetbaar?

Gelukkig hebben steeds meer bedrijven oog voor het welzijn en de gezondheid van hun medewerkers. Ze vinden betrokkenheid en ontwikkeling belangrijk en erkennen dat deze aspecten bijdragen aan meer werkplezier, minder verzuim en hogere productiviteit. Aan de andere kant is het van belang om ook zelf je inzetbaarheid op de lange termijn in de gaten te houden. Je kunt zelf veel doen. Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar gelukkig helpt het wel als je bewust omgaat met je:

Gezondheid
Gezond eten en meer bewegen zorgt voor minder verzuim en meer energie op het werk.

Betrokkenheid
Je krijgt meer plezier in je werk als je het gevoel hebt dat je werk zinvol is. Betrokkenheid bij je team, je werk en organisatie vergroot het werkplezier. Je levert betere prestaties en je bent minder vaak ziek. Neem dus je verantwoordelijkheid, gebruik je vakmanschap en deel je ideeën met collega’s.

Werkplezier
Zorg dat je werk doet dat je leuk vindt en je energie geeft. Dat betekent onder andere goede samenwerking met je collega’s en vooral dingen doen waar je goed in bent. Dat is de remedie om werkstress te verminderen.

Fysieke belasting
Veilig werken en kennis over de gevolgen van te zwaar tillen of te lang zitten, kunnen voorkomen dat je op termijn klachten krijgt en uitvalt.

Ontwikkeling
Je vak bijhouden, nieuwe kennis opdoen en extra opleidingen volgen, zijn cruciaal om de lange termijn inzetbaar te blijven. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden blijkt dat bijna een kwart van de medewerkers aangeeft dat ze te weinig kennis of vaardigheden hebben. Ze zijn vaker ziek, hebben meer last van burn-outklachten en zijn minder tevreden met hun werk. Ga dus op zoek naar een passende opleiding die je vooruithelpt en inzetbaarheid waarborgt.

Hoe kan possible helpen?
Dat doen we op vele manieren. Natuurlijk hebben we een breed aanbod opleidingen dat je kan inspireren. Maar we doen meer.

We kunnen je helpen met het ontdekken van je talenten, het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het verbeteren van je communicatie. En natuurlijk het vergroten van je vakkennis.

Wil je meer weten. Kijk op onze site of mail jouw specifieke vraag naar info@possible-opleidingen.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.