Opleiding van de maand: Timemanagement

Een situatie op je werk kan heel lastig zijn, maar juist de manier waarop je reageert, is van cruciaal belang. Onze training Timemanagement is ontwikkeld voor mensen die werkdruk regelmatig als zwaar ervaren. Tijdens trainingen blijkt, dat deelnemers er zich niet altijd van bewust zijn dat ze gespannen zijn. Blijkbaar zijn ze gewend om met een flinke dosis spanning te leven. De sluipende symptomen van stress kunnen zijn: snel geïrriteerd zijn, ‘s avonds het werk niet los kunnen laten, onzekerheid over eigen functioneren, minder goed contact met collega’s en snel emotioneel reageren. Andere stress-gerelateerde klachten zijn: hoofdpijn, migraine, hyperventilatie, schouder-nekklachten, slapeloosheid en vermoeidheid.

Incompany

Om deze symptomen te herkennen leer je tijdens de training realistisch en constructief omgaan met stress-veroorzakende factoren. Afgelopen maand hebben de elf huismeesters van Land van Horne de training incompany gevolgd. De deelnemers waren aan het eind van de training enthousiast, blijkt uit de reacties:

“Omdat onze cursusleider het zo mooi verwoordde. Bijvoorbeeld aapjes van je schouder afhalen (ook eens nee zeggen). Dat heb ik al in praktijk gebracht.”

“Ik heb nu inzicht in welk onderdeel de werkdruk veroorzaakt en hoe ik er anders mee om kan gaan.”

“Ik werd geconfronteerd met mijn eigen werkwijze. Hier schrok ik wel van. Daarna heb ik gehoord hoe ik hier mee om kan gaan. Dat pas ik nu toe. Het helpt wel.”

Mensen en organisaties moeten aan steeds hogere eisen voldoen. Hierdoor nemen spanning en stress toe. Toenemende werkdruk betekent echter niet vanzelfsprekend een verhoogde spanning. Stress komt niet alleen voort uit de omgeving maar wordt mede door ons zelf gecreëerd, en daar kun je wat aan doen!

Schrijf je in

Wil je ook effectiever omgaan met werkstress en grip op je werkdruk krijgen? Schrijf je nu in voor onze training Timemanagement.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.