Persoonlijke ontwikkeling

De mens heeft van nature een drang om te ontdekken. Heb jij, net als vele anderen, de drang om iets aan je persoonlijke ontwikkeling te doen?

In mijn dagelijkse werk als opleider en coach zie ik dat mensen hun persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden. Tegelijkertijd zijn er voor elke aanleiding ook evenveel sabotagemechanismen. Een paar voorbeelden: ‘Mijn werk is niet leuk en mijn werkgever moet dit maar oplossen’, ‘Mijn inkomen is te laag’ of ‘Nog vier nachten slapen en dan is het weer weekend’. Dit zijn echt gemiste kansen. Niet alleen omdat ontwikkelen leuk is, maar vooral omdat je er domweg niet om heen kunt.

Haal eruit wat erin zit
De wereld om ons heen verandert continu. Daarom is het juist goed om jezelf regelmatig in de spiegel aan te kijken en te bepalen wat jij graag wilt veranderen. Waarom? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar in de meeste gevallen gebeurt het vanuit het gevoel dat je er nog niet uithaalt wat er in zit. En dat wil je toch wel heel graag. Soms zie je om je heen mensen die een voorbeeld zijn. Als ik het op de man af vraag, willen veel mensen zich ontwikkelen om:

  • Steviger in de schoenen te staan
  • Beter gehoord te worden
  • Meer zelfvertrouwen te hebben
  • Zichzelf niet meer zo weg te cijferen
  • Een eigen koers te bepalen

 

Als je echt wilt, is er maar één aanpak: gewoon beginnen. In de praktijk is dat echter niet zo eenvoudig. Soms weet je gewoon niet waar je moet starten en heb je een klein duwtje in de rug nodig. Wij maken het graag possible.

Pieter Boeijing

Possible biedt opleidingen die je verder helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Kijk snel op onze opleidingenportal voor een opleiding die bij jouw ambities past.

Ontdek ook of er een possible opleiding of training is die bij jou past. We horen graag jouw mening!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.